به گزارش پتروچی بر اساس آمار موجود این صنعت طی سال های 1398 تا 1401 ، 61 میلیارد دلار برای کشور ارزآوری به همراه داشته. همچنین در سال گذشته تا دی ماه یک رشد 8 درصدی را نیز تجربه کرده است. بنابراین برای 5 سال آتی نیز می توان مبنای فروش محصولات را بر پایه همین 61 میلیارد بنا کرد رقمی که گویای سالانه 12 میلیارد دلار و ماهانه یک میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور بوده است. حال باتوجه به برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تحقق افزایش ظرفیت تولید محصولات به بیش از 100 میلیون تن و به بهره برداری رساندن 15 مجتمع پتروشیمی تا پایان امسال ، می توان گفت با نرخ فعلی دلار، عایدی ماهانه صنعت پتروشیمی سقف 59 هزار میلیارد تومان(یک میلیارد دلار) را خواهد شکست.
بنابراین باتوجه به اهمیت و ضرورت توسعه این صنعت، لزوم پایداری در تامین خوراک مورد نیاز واحدهای پتروشیمی از جمله محورهای کلیدی در این صنعت محسوب می شود.
حال اگر این مجتمع ها در راستای تکمیل زنجیره ارزش و توجه به دغدغه های بازارهای داخلی و نیم نگاهی به بازار های خارجی به سمت توسعه بر مبنای خوراک مایع سوق پیدا کنند، می توانند ارزش افزوده بیشتری را نصیب صنایع پایین دستی کرده و تنور ارزآوری را داغتر از گذشته کنند.
ایجاد تنوع در سبد خوراک، توسعه واحدهای پتروشیمی با خوراک مایع، افزایش محصولات در راستای تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده بالاتر، از جمله عواملی هستند که نه تنها تضمین کننده سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی هستند بلکه سوپاپ اطمینانی برای استمرار و رشد ارزآوری این صنعت نیز محسوب می شوند.